De grillige carrière van Ishak Belfodil

09 september 2016 21:55

Ishak Belfodil moet voor doelpunten zorgen bij Standard. De 24-jarige Algerijn was drie jaar geleden nog 13 miljoen euro waard. Waar liep het mis?

Ishak Belfodil tekende in 2008 op 16-jarige leeftijd zijn eerste contract bij Olympique Lyon, maar kon er nooit doorbreken in het eerste elftal. Als prille tiener was hij nochtans gegeerd door Chelsea, Man United en een resem andere Europese topclubs.

Belfodil werd van januari tot juni 2012 verhuurd aan Bologna. Ondanks matige statistieken was Serie A club Parma erg geïnteresseerd. Het telde die zomer 2,5 miljoen euro neer voor de nog altijd maar 20-jarige Algerijnse spits.

De marktwaarde van Belfodil schoot de hoogte in, maar is nu weer in vrije val. (bron: transfermarkt.de)

Smaakmaker in de Serie A

Belfodil werd bij Parma één van de smaakmakers en maakte uiteindelijk 8 doelpunten in 33 comptitiewedstrijden. Zijn marktwaarde ging spectaculair de hoogte in en na een sterk seizoen telde Inter Milaan liefst 10 miljoen euro neer voor Belfodil. Na een rampzalige eerste seizoenshelft verhuurde Inter de spits een half jaar aan Livorno.

Hij keerde terug naar Parma, waar hij opnieuw basisspeler werd. Maar Parma ging failliet en Belfodil moest andermaal een nieuwe club zoeken. Dat werd FC Banyais in de Verenigde Arabische Emiraten. Belfodil maakte er vorig seizoen 11 goals in 23 wedstrijden, maar kon deze zomer door Standard transfervrij worden binnengehaald.

Koen Frans

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.