Buffel zoekt verklaringen: Waarom blijven uitmatchen zo moeilijk?

12 september 2016 15:02

Racing Genk blijft het, net zoals vorig seizoen, zeer moeilijk hebben op verplaatsing. Waar ligt het verschil met de thuismatchen?

Peter Maes hoopte dat zijn team vertrokken was voor een reeks goede uitwedstrijden na de mooie overwinning in Lokeren. Niet dus. Op Sclessin was het simpelweg niet goed genoeg. Waarom lukt het op verplaatsing toch zo moeilijk?

"Soms maken we te moeilijke keuzes", is de eerste reden die Thomas Buffel aanhaalt. "Het zou beter zijn om soms voor de eenvoudige oplossing te gaan."

Ook de helse sfeer op Sclessin kan een reden zijn. "Het zou best kunnen dat sommige jongens onder de indruk waren van de sfeer." Samatta miste ook de sfeer van de eigen Luminus Arena. "Op verplaatsing is het moeilijker want dan heb je de supporters niet achter je zoals in een thuismatch."

We moeten meer geloven in onze eigen kwaliteiten - Thomas Buffel

"We moeten iets scherper zijn bij onze eigen kansen. Standard speelde agressiever dan ons en dat maakte ook wel een verschil. Misschien hebben we niet genoeg vertrouwen in die uitmatchen", zoekt Buffel naar verklaringen. "We moeten meer geloven in onze eigen kwaliteiten."

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
 
Reacties.