Drama: Opnieuw een voetbalspeler die sterft op het veld na hartstilstand

13 september 2016 20:33

Een amateurwedstrijd in Engeland werd maandag abrupt beëindig. Verdediger Daniel Wiksinson stuikte na een uur voetballen plots in elkaar. De 26-jarige Brit kreeg eerst op het veld een medische behandeling en werd daarna naar het ziekenhuis afgevoerd. Maar alle hulp kwam helaas te laat.

De manager van zijn club Shaw Lane is diep geschokt: ‘ik weet niet hoe het nu verder moet’. Toch houdt de familie van Wilkonson zich sterk. ‘Zijn moeder en vader zijn enorm moedig. Hij tekende nog maar pas bij ons maar lag al enorm goed in de groep’, besluit de trainer.

Niet de eerste

De match werd uiteraard gestaakt. Wilkinson, die ooit nog voor Hull City uitkwam, is jammer genoeg niet de eerste voetballer die het leven liet. Zijn ex-club betuigde ook hun medeleven via Twitter. Hieronder vindt u een lijstje van enkele tragische voorgangers.

Gregory Mertens

Op 30 april 2015 was er ook bij ons op de velden een dodelijk incident. De onfortuinlijke Gregory Mertens kreeg een hartstilstand tijdens een reservewedstrijd op het veld van Racing Genk. De supporters van Lokeren eren hem nog steeds met een applaus in de vierde minuut.

Antonio Puerta

Tijdens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2007/2008 ging het compleet mis. Tijdens de wedstrijd Sevilla FC – Getafe CF zakte de Spanjaar in elkaar. Ook hier lagen hartproblemen aan de basis. De beelden van de bewuste fase vindt u hieronder.

David Di Tomasso

Deze Fransman was een echte publiekslieveling bij FC Utrecht. Toen hij op 27 november 2005 samen met zijn ploegmaten het grote Ajax opzij zette, kon de pret niet op. De kater die de hele club daarna moest verwerken, was niet van de drank. Twee dagen na de wedstrijd overleed Di Tomasso in zijn slaap. Bekijk hieronder nog eens het pakkende afscheidsmoment in het stadion van Utrecht.

Redactie

Premier League \\ Engeland
 
 
 
Reacties.