Roef zorgt voor drie punten: "Met een beetje geluk in het begin"

19 september 2016 08:04

Vorige week verwees René Weiler nog naar zijn jonge doelman als één van de redenen waarom Anderlecht defensief soms wat laat vallen. Zondag zorgde diezelfde jonge doelman voor de drie punten met een glansprestatie in de Luminus Arena.

Davy Roef stond er in de topmatch. Met minstens een tiental goeie tussenkomsten hield hij de nul op het bord. Een prestatie die deugd deed. "Het geeft me in ieder geval vertrouwen", knikte Roef erna. "Ik heb mijn werk gehad, maar ik zat meteen goed in de match met die eerste bal. Al heb ik daar wel wat geluk, want het schot ging via mijn been tegen de paal. Voor hetzelfde geld ging die binnen en heb je een heel andere match."

Met Olivier Deschacht voor hem kwam er een berg ervaring mee het veld op. "Dat heeft hij natuurlijk. En hij heeft een andere stijl dan Bram. Iets minder risico's nemen misschien. Als Oli ziet dat de bal buiten moet, zal hij die daar ook naartoe trappen. Dat is die ervaring natuurlijk ook."

Roef zorgde voor drie punten.

Roef kon wel de nul houden, maar dat Genk een tiental kansen kon afdwingen, zal toch ook wel enkele zorgen baren. "Ja, maar we hebben nog wat tijd nodig om de automatismen op te bouwen. En positief: onze aanval is supersterk", besloot hij.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.