Bekervoetbal door de ogen van de kleintjes: deel 2. "Spelers krijgen winterstage cadeau bij goed resultaat"

20 september 2016 18:00

Het is weer tijd voor de Croky Cup. Geel versloeg in 2005 Anderlecht in eigen huis, alles kan dus in bekervoetbal. Maar wie wordt dit jaar dé verrassing van het toernooi? Voetbalkrant.com ging eens langs bij de negen overgebleven amateurploegen en vroeg of er bepaalde extraatjes voorzien zijn indien ze doorstoten.

Harelbeke-STVV: Christophe Rommens (voorzitter)

“Er is zelfs geen extra winstpremier voor dit bekerduel. We hebben er wel eentje vastgelegd voor onze volgende competitiewedstrijd tegen Menen. Zo proberen we de focus op de competitie te behouden. Als we zowel woensdag als zondag winnen, mogen de spelers iets extra verwachten.”

Waasland-Beveren-Oosterzonen: Arne Hoefnagels (spits)

"Dat gaan we pas na de match zien als we al zouden winnen. Het zal al een grote uitdaging zijn om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Er is in ieder geval nog niets afgesproken."

Als we zowel woensdag als zondag winnen, mogen de spelers iets extra verwachten

-Christophe Rommens

Dessel Sport-Moeskroen: Kevin Janssens (middenvelder)

"Er is niets speciaal gepland met de groep. Maar als we winnen zal het sowieso wel een feestje worden."

Charleroi-Bocholter VV: Ronny Vangompel (sportief verantwoordelijke)

"Er zijn geen speciale dingen gepland. Wij gaan zoals elke wedstrijd voor de partij met de hele groep iets eten. Als we mochten doorgaan, zullen we niet te stevig vieren. Zondag staat er een belangrijk duel tegen Berchem op het menu."

Sporting Hasselt-KV Mechelen: Francesco Carratta (middenvelder)

"Mijn beste kameraad Tino Pellegriti schakelde in 2011 met Rupel Boom Anderlecht uit. Ik maakte het live mee in het Astridpark. Dat was een prachtprestatie die je zelden ziet. Hopelijk kunnen wij een gelijkaardig bekerverhaal schrijven. Met uiteraard een groot feest achteraf."

Kortrijk-Sprimont Comblain Sport : Christophe Grégoire (trainer)

"We hebben geen festiviteiten gepland mochten we doorgaan. We focussen ons enkel op het sportieve. We hebben misschien niet veel kans om door te gaan, maar we gaan er alles aan doen om er een goede wedstrijd van te maken."

Cappellen-Zulte Waregem: Kristof Maes (doelman)

"We hebben nog niks gepland, onze focus ligt op de competitie. De mindere start heeft er voor gezorgd dat we weer met de voetjes op de grond staan. Mààr: als we toch zouden winnen, denk ik dat er wel een stevig feestje kan losbarsten. We zullen dan ongetwijfeld niet vroeg in ons bed liggen."

ASV Geel-Standard: Fons Backx (voorzitter)

“Er is wat gedold over een grote wedstrijdpremie maar dat zullen we wel bespreken als het zo ver is. Als we winnen, zal er wel een feestje gevierd worden. Maar echt iets op voorhand plannen doen we niet. Al is het wel zo dat we de jongens een winterstage cadeau krijgen voor het mooie bekerparcours dat ze afleggen."

Bij elke wedstrijd dat Aalst wint, is het hier feest
- Kenny Van Hoevelen

Aalst-Racing Genk: Kenny Van Hoevelen (verdediger)

“We hebben niets gepland. Het is op papier ook een moeilijke tegenstander dus laten we ons maar focussen op het sportieve. We zijn nuchter genoeg om te beseffen dat het een zware klus wordt. Als we winnen zal er uiteraard gefeest worden. Bij elke wedstrijd dat Aalst wint, is het hier feest.”

Beker van België \\ ASV Geel \\ Dessel Sport \\ KRC Harelbeke \\ Sporting Hasselt \\ FCB Sprimont \\ Eendracht Aalst \\ Bocholter VV \\ Cappellen \\ Lierse Kempenzonen
 
 
 
Reacties.