KRC Genk: Dromen na een zwarte week

20 september 2016 17:01

Daar sta je dan: een eerste nederlaag in de groepsfase van de Europa League en twee opeenvolgende toppers verloren, tegen Standard en Anderlecht. Kortom, een gitzwarte week voor KRC Genk. Of toch niet?

De resultaten kleuren rood in de Luminus Arena. Met 10 op 21 is Genk gebuisd en kampeert het voorlopig in de tweede tabelhelft. Een slechte start in de competitie en in de Europa League. Reden tot paniek? Nee, nu toch nog niet.

De kern van KRC Genk is om van te watertanden. Peter Maes baadt in aanvallende weelde. Tegen Anderlecht toonde Genk veerkracht, de jonge groep stond op na twee nederlagen en liet zien over heel veel kwaliteit te beschikken. Anderlecht-coach Weiler was, net als wij, onder de indruk. "Mijn complimenten voor Genk", klonk het.

Dit is het voetbal waar mensen voor naar het stadion komen - Peter Maes

Peter Maes zag heel veel goede zaken. "In de eerste 45 minuten trokken wij het spel tegen Anderlecht helemaal naar ons toe. We voetbalden onze kansen bij elkaar door heel goed combinatiespel en hoge snelheid. Dat is het voetbal waar mensen voor naar het stadion komen."

En toch bleven de Limburgers met lege handen achter, drie keer na elkaar. Het is duidelijk dat de Genkse jongeren dringend nog enkele stappen moeten zetten. Zo moet het voor doel een heel stuk efficiënter. Het is bij momenten oogstrelend hoe Genk een aanval opzet, maar de afwerking laat te wensen over. "We belonen onszelf niet", zei Maes daarover.

Daarnaast is er ook de ervaring. Pozuelo mag vlak nadat hij geel pakte nooit met die intentie een tackle uitvoeren. Hij moet weten dat hij op die manier een grote kans heeft om een tweede geel te pakken. Hetzelfde geldt voor Colley. Als hij zijn armen nadrukkelijk naast het lichaam houdt, geeft hij de ref geen gelegenheid om die tweede kaart boven te halen.

Geen enkele reden tot paniek dus, zelfs niet met 10 op 21. Genk is op goede weg en als de Smurfen snel volwassen worden en efficiënter in de zone van de waarheid, dan mogen de supporters dromen want dan zal Genk zich ongetwijfeld mengen in het titeldebat.

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Eendracht Aalst
 
 
 
Reacties.