De vier goals van Karelis volgden met enkele dagen vertraging: "Ik had dit graag tegen Anderlecht laten zien"

22 september 2016 06:01

Racing Genk kreeg zondag alle lof voor zijn geleverde spel tegen RSC Anderlecht. Woensdag voegden de Limburgers er ook de goals aan toe. Althans, daar zorgde Nikolaos Karelis - kortweg Nikos - voor.

"In de jeugd lukte me dit al eens bij de Griekse nationale ploeg. Maar op het hoogste niveau was dit de eerste keer", blikte een glunderende Karelis terug op zijn vier bekergoals tegen Eendracht Aalst. "Wat had ik dit graag tegen Anderlecht laten zien... Maar het zat niet mee zondag."

Ik ben blij dat ik mijn ritme en vertrouwen heb teruggevonden

De 24-jarige Karelis moest enige tijd wachten op zijn kans in de aanval. Nu bewees hij er met enkele échte spitsengoals weer te staan. "Dat ik weinig speelde, maakt deel uit van het voetbal. Er zit niets anders op dan je op training 200 procent te geven. Het team staat voorop. Ik ben blij dat ik vandaag (gisteren, red.) mijn ritme en vertrouwen heb teruggevonden."

Met het toptrio Bailey-Pozuelo-Susic rondom hem, lijkt de Griek vertrokken. "Al mijn teammaats hebben veel kwaliteiten. De coach probeert nu een spelsysteem te ontwikkelen waarin iedereen zo goed mogelijk rendeert. Natuurlijk is het goed om iemand als Pozuelo achter je te hebben. Dan hoef ik niet meer doen dan me los te werken van de verdediger. (lacht)

Beker van België \\ KRC Genk \\ Eendracht Aalst
 
 
 
Reacties.