Kritiek op de beenharde Peter Maes, maar: "Hij is de beste ooit, tachtig procent van zijn spelers maakte hij beter, de rest ging eronderdoor"

28 september 2016 06:01

Racing Genk beleeft moeilijke tijden na de 0 op 9 in de Jupiler Pro League. Verhalen dat sommige spelers - onder wie rechtsback Timothy Castagne - het moeilijk hebben met de harde aanpak van coach Peter Maes, klinken steeds luider.

Ook bij Sporting Lokeren en KV Mechelen coachte Maes met harde hand. Maar toen we twee weken geleden aan Antwerp-aanvaller Björn Vleminckx vroegen wie de beste coach was met wie hij ooit samenwerkte, antwoordde hij zonder twijfelen: Peter Maes.

"Hij maakt spelers sterker, maar ook soms af", beaamt Vleminckx in gesprek met Voetbalkrant.com. "Als je zijn manier van werken niet kunt aanvaarden, krijg je het heel moeilijk. Ik denk dat hij tot dusver tachtig procent van zijn spelers beter maakte en de rest eronderdoor ging."

Maes is tijdens een training of match keihard, maar daarnaast ook een goed mens

Vleminckx en Maes verloren in 2009 met Malinwa de bekerfinale tegen... Genk. Zeven jaar later kan de spits geen slecht woord over zijn ex-trainer kwijt. "Hij is tijdens een training of match keihard, maar daarnaast ook een goed mens. Dat is voor mij belangrijk bij een trainer. Je hebt coaches die hard zijn en bij wie je achteraf het bureau niet durft binnenstappen voor een eenvoudige vraag. Dat kan bij hem wel."

En dus vindt Vleminckx dat Genk Maes rustig moet laten verder bouwen. "Als ze hem bij Genk laten doen, gaan ze elk jaar meedoen voor de titel. Volgens mij kan hij ook persoonlijk nog een stap hogerop zetten."

Maes en Vleminckx op training bij KV Mechelen in 2008

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Europa League \\ Antwerp \\ KRC Genk \\ KV Mechelen \\ Sassuolo
 
 
 
Reacties.