Onze 'Pintjesliga' is stilaan een cocktail aan wansmaak

28 september 2016 20:50

De Jupiler Pro League is een tweetal maanden ver. En we kunnen enkel zeggen dat er al veel gebeurd is. We kunnen enkel maar hopen dat niet al te veel naar buiten komt in de wereldpers, want erg positief komen we niet in het nieuws.

Het is namelijk al weken en weken krot en mot. Hadden we vorig jaar nog AA Gent dat het Belgisch merk met trots Europa indroeg tijdens het kampioenenbal, dan is Club Brugge voorlopig een van de lachertjes. En dan zijn Leicester City en Kopenhagen nog niet eens Barcelona of Bayern München.

De tijd van gokchinezen? Die lag toch al lang achter ons? Blijkbaar niet. Terwijl Paul Put mag hopen op een tweede kans bij Lokeren nadat hij (als ongeveer de enige) boetedoening deed voor wat er tien jaar geleden gebeurde, zitten we met een nieuw schandaal. Als uit onderzoek blijkt dat een icoon als Olivier Deschacht tegen zichzelf zou hebben gewed? Het schijntje dat Henkinet inzette op een winst voor zijn ploeg kostte hem al zijn job.

Terwijl in andere landen experimenten met video-arbitrage en doellijntechnologie worden uitgeprobeerd, blijft ook op dat gebied België achterop lopen. De Reviewcommissie is in het leven geroepen om een en ander aan te pakken, maar blijft ook de willekeur hanteren. Al te veel scheidsrechterlijke beslissingen zijn voer voor te veel discussie.

Cafépraat ten top, maar dat kan je natuurlijk verwachten in een pintjesliga. Als je denkt dat je alles hebt gehoord, dan zijn er ploegen die bepaalde spelers in te schrijven. Niet speelgerechtigd door administratieve foutjes. Al liep er wel meer fout op Sclessin. De aftocht van Yannick Ferrera? Een te ongeloofwaardig scenario als je er een film wil van maken.

Zwarte pieten werden al maanden naar elkaar doorgeschoven. Een leuk werkklimaat. De fans? Die houden zich ondanks alles wat scheef en mank loopt vooralsnog rustig. Al moeten zij steeds meer betalen voor steeds minder kwaliteit en waar voor hun geld. Toppers die ons in de steek laten, paniekvoetbal bij Westerlo (wat had Bob Peeters nu weer verkeerd gedaan?), ...

En ook de transfermercato was er eentje om duimen en vingers vanaf te likken. De Maio kwam, zag en kroop van heimwee terug naar Italië. Hannes Van Der Bruggen moest in ware 'Leave Britney Alone' een uitweg zoeken uit de Ghelamco Arena, maar zit er nog steeds vast en Dodi Lukebakio viel ten prooi aan een last-minutebeslissing en moet daar misschien maanden werkloos toekijken.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Moeskroen \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ Beerschot \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.