Bailey is fit en geeft Maes ook nog een duidelijke hint

28 september 2016 19:21

Er wordt morgen weer gerekend op Leon Bailey bij Genk. De Jamaicaanse winger zou er wat door gezeten hebben, maar laat nu weten dat hij klaar is om te vlammen tegen het Italiaanse Sassuolo.

Bailey kreeg deze week wat rust omdat ze bij Genk het gevoel hadden dat ze hem aan het verbranden waren. Maar die rust heeft hem deugd gedaan. "Ik voel me fit", zei hij deze middag. "Zowel fysiek als mentaal ben ik klaar om me te tonen. Ik hou van uitdagingen en daarom kijk ik uit naar de match van donderdag."

Nochtans is Genk al met meer vertrouwen aan een Europese match begonnen. Maar van de rammeling tegen Kortrijk is blijkbaar niet veel blijven hangen. "Het heeft geen zin te blijven piekeren over wat er is misgelopen. Ik vind dat we de laatste weken goed voetbal brengen. We hebben telkens veldoverwicht en dwingen kansen af, alleen het resultaat ontbreekt. Dat zal wel vanzelf komen als onze prestaties in stijgende lijn blijven gaan."

Het is hetzelfde als in Europa: wij moeten onze kansen afmaken

Maar Genk heeft één probleem. "Het is hetzelfde als in Europa: wij moeten onze kansen afmaken. Van Rapid heb ik onthouden dat zij hun kansen wel afmaakten en wij maar één keer scoorden, terwijl er daar vier of vijf hadden kunnen vallen."

En dus wil het loopwonder daar zelf zijn steentje aan bijdragen. "Als ik van de rechteflank kan komen, mijn favoriete positie, ben ik gevaarlijker om op doel te besluiten", gaf hij een duidelijke hint aan zijn coach.

Europa League \\ KRC Genk \\ Sassuolo
 
 
 
Reacties.