Heel wat Anderlecht-spelers maken voor het eerst kennis het het vurige Sclessin: "Focus op de match want het zal er spoken, maar als je kan voorkomen..."

30 september 2016 19:08

Voor RSC Anderlecht wacht zondag een van de moeilijkste uitduels van het seizoen. Om 14u30 trekt paars-wit naar Sclessin en dat wordt voor de vele nieuwkomers een opvallende kennismaking.

De eerste afspraak met de Vurige Stede is namelijk altijd speciaal, weet ook Davy Schollen. "Mijn eerste wedstrijd op Sclessin kan ik me nog goed voor de geest halen", opent de ex-doelman bij Voetbalkrant.com. "We wonnen er toen met Sint-Truiden, 1-3 werd het."

"Als jonge keeper van 23 was dat natuurlijk een schitterende beleving. Winnen bij de buren uit Luik. Ik had op dat moment ook veel kameraden die voor Standard supporterden."

Met Anderlecht houd ik enkel negatieve ervaringen over - Davy Schollen

Via Racing Genk en NAC Breda kwam Schollen bij RSC Anderlecht terecht. "Met Anderlecht houd ik enkel negatieve ervaringen over", kan Schollen er nu om lachen. "Ik stond er in doel toen Standard voor het eerst in 25 jaar kampioen speelde. En tijdens de testmatchen die op een sisser uitdraaiden."

"Toch vond ik de sfeer er achter doel altijd geweldig. Wanneer het goed ging en de fans zich achter de ploeg zetten, kon Standard de tegenstander écht bij de keel grijpen. Maar wanneer op voorsprong kon komen, keerde de aanhang zich al snel tegen de club. Ik raad de nieuwe Anderlecht-jongens dan ook aan zich te focussen op de match en niet mee te gaan in het kabaal. Want het zal er sowieso weer spoken."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Standard
 
 
Reacties.