Ook internationale spelersvakbond reageert: "Profvoetballers moeten hun verantwoordelijkheid nemen"

06 oktober 2016 22:25

De Pro League kondigde al maatregelen aan, maar ook de internationale spelersvakbond FIFPro heeft spelers die wel eens gokje willen wagen gewaarschuwd.

De FIFPro raadt spelers aan eerst uit te zoeken wat de regels precies zijn, voordat ze weddenschappen afsluiten op voetbalwedstrijden. "Ieder land en iedere federatie heeft zijn eigen regels wat gokken betreft'', staat in een boodschap die FIFPro donderdag publiceerde. "Sommige zijn strenger dan andere."

De spelersvakbond wijst op recente voorbeelden in Engeland en Schotland. Zo is Rangers-middenvelder Joey Barton aangeklaagd omdat hij tientallen weddenschappen had afgesloten op wedstrijden. En dat is in Schotland verboden voor profvoetballers.

Maar uiteraard speelt ook het Belgische luik mee. In ons land zijn intussen al heel wat spelers verzeild geraakt in een gokaffaire, niet in het minst Anderlecht-coryfee Olivier Deschacht. "Profvoetballers moeten hun verantwoordelijkheid nemen en de regels kennen van het land waarin ze spelen. Het beste is zelfs helemaal niet te gokken op voetbalwedstrijden", aldus FIFPro.

Koen Frans

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Rangers FC
 
 
Reacties.