Ivan Leko legt uit waarom hij Yohan Boli, zijn gevaarlijkste aanvaller nochtans, 90 minuten op de bank hield

30 oktober 2016 17:38

STVV had tegen Charleroi drie punten nodig om de rust op Stayen te laten terugkeren. Toch kwamen de Truienaars weer niet verder dan een punt. Opvallend was bovendien dat niet voor het eerst een middenvelder en een verdediger voor de goals moesten zorgen.

Nick Proschwitz kreeg in de punt de voorkeur op Yohan Boli. De Duitser werkte hard, maar miste zoals vaker de koelbloedigheid om te scoren. Kort voor de pauze liet hij een uitgelezen kans onbegrijpelijk liggen.

Ik wil een belangrijke speler als Boli niet weer voor weken of maanden kwijt zijn - Ivan Leko

"Drie matchen in zes dagen was voor Boli te zwaar", legde Ivan Leko zijn aanvalskeuze uit. "Hij komt van ver terug na bijna zes maanden te hebben stilgezeten. Ik wil een belangrijke speler als hem niet weer voor weken of maanden kwijt zijn."

Waarom Leko Boli dan niet een tiental minuten in de strijd gooide om de bakens te verzetten? In de laatste zege tegen W-Beveren midden september liet de Fransman zien de beste Truiense schutter te zijn." Ik koos voor Kevin Koubemba en Roman Bezus, maar dat was geen succes vandaag (gisteren, red.)", gaf de Kroaat toe.

Yohan Boli midden september aan het feest tegen W-Beveren (4-1)

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ STVV
 
 
 
Reacties.