Vanden Borre stopt en ook met boezemvriend Mboyo gaat het niet goed: Entourage bood de ex-Rode Duivel tevergeefs aan bij 1B-club


Foto: © Photonews 10 januari 2017 17:03

Anthony Vanden Borre zei het profvoetbal dinsdag vaarwel en ook zijn goede vriend Ilombe Mboyo vergaat het niet te best. Anderhalf jaar na zijn overgang van Genk naar Sion, lijkt het Zwitserse verhaal uit voor Petit Pelé.

De leeftijdsgenoot van Vanden Borre - allebei 29 - kreeg immers te horen dat hij niet mee mag op winterstage met Sion. En dus schoot zijn entourage in actie. Die wil hem namelijk in België onderkomen geven.

Enkele weken geleden werd de tweevoudige Rode Duivel aangeboden bij 1B-ploeg Union Saint-Gilloise. De Brusselse traditieclub kon echter zijn commissieloon niet betalen en wimpelde het voorstel om de aanvaller een halfjaar te huren af. Vervolgens deed zijn manager een tevergeefse poging bij OH Leuven.

Twee jaar zonder topduel

Ook over zijn fysieke paraatheid bestaan grote twijfels. De laatste keer dat Mboyo een wedstrijd mét inzet betwistte, dateert van 21 december 2014, toen hij met Racing Genk verloor op het veld van Club Brugge (4-1). De centrumspits scoorde toen wel de Genkse eerredder.

Door een infectie aan het scheenbeen ten gevolge van een stressfractuur stond Mboyo sedertdien lange tijd aan de kant. Midden november speelde hij opnieuw mee met de U21 van Sion. (Dat leest u HIER) Bij de beloftencategorie van de Zwitserse nummer 3 traint hij nu mee terwijl zijn medemaats op oefenkamp trekken.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Beker van België \\ Europa League \\ Club Brugge \\ Racing Genk \\ Montpellier \\ Union SG \\ Sion
 
 
 
Reacties.