Overzicht Afrika Cup: Broos voorbij Kara Mbodj & co na bloedstollend duel

28 januari 2017 22:52

Het gaat stilaan écht om de knikkers op de Afrika Cup. Zaterdagavond stonden twee van de vier kwartfinales op het toernooi in Gabon op de agenda. De eerste twee halve finalisten zijn gekend.

Het was best een spannende partij tussen Burkina Faso en Tunesië. Lange tijd bleef er een brilscore op het scorebord staan, maar in de slotfase bracht een oude bekende daar alsnog verandering in.

Aristide Bancé (ex-Sporting Lokeren, nvdr.) vlamde een vrijschop - na een pass opzij - tegen de touwen en de 1-0 was een feit. Luttele minuten later zorgde Nakoulma voor de beslissing door de voorsprong te verdubbelen. Burkina Faso is de eerste halvefinalist.

Later op de avond kwamen ook Senegal en Kameroen (met coach Hugo Broos, nvdr.) nog in actie. Het werd een beklijvend duel, zonder doelpunten na 90 of zelfs 120 minuten.

Strafschoppen moesten het verschil maken en daarin was het uiteindelijk Kameroen dat zich het sterkste toonde: 5-4. Mané was de enige die miste, waardoor Kara Mbodj & co kunnen inpakken naar huis.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Aernout Van Lindt - Timothy Collard

Tunesië \\ Burkina Faso
 
 
Reacties.