King of the Belgian coaches: "Er waren spelers bij die niet meer gemotiveerd waren"

06 februari 2017 07:26

Hugo Broos won als eerste Belgische trainer de Africa Cup. Een prestatie die nog straffer is omdat het met Kameroen gebeurde, een ploeg die in wederopbouw was sinds Broos overnam. Maar hij deed het toch!

"Het klopt dat ik enkele oudere spelers heb vervangen sinds ik aangesteld ben als bondscoach van Kameroen. Er waren spelers die niet meer gemotiveerd waren, daarom heb ik gekozen voor jongere spelers. We hebben er samen hard voor gewerkt. Deze groep zit echter nog niet aan zijn beste niveau. Desalniettemin ben ik echt blij voor hen. Het is geen groep spelers, maar wel een groep vrienden", aldus Broos.

Na zijn aanstelling kwam er flink wat kritiek, maar dat is bij deze rechtgezet. "Het domste wat je als trainer kan doen is revanche nemen op journalisten. Ik hoop dat de pers in Kameroen me nu heeft begrepen. Geduld en corrigeren zijn codewoorden. Ik denk dat onze relatie nu beter is dan een jaar geleden."

Fysiek sterker

En ja, ook tijdens de finale had hij een grote invloed. "Tijdens de rust vertelde ik mijn spelers wat ze moesten doen in de tweede helft. Ze deden dan ook wat ik hen gevraagd had en je ziet wat het resultaat is. We waren op fysisch vlak ook veel sterker dan Egypte."

Redactie

Kameroen \\ Egypte
 
 
Reacties.