Mboyo komt terug op zijn moeilijke relatie met de Genk fans: "Het is gemakkelijk om te zingen als je met honderden bent"

07 februari 2017 19:31

Ilombe Mboyo maakt nu het mooie weer bij Cercle Brugge, maat voetbalde tussen 2013 en 2015 voor KRC Genk. Toch was hij in de toenmalige Cristal Arena niet geliefd.

De Brusselaar hield er een moeilijke relatie met het Genkse publiek op na. "Tja, ze zongen elke match over mij, maar wanneer ik op hen toe stapte, hoorde ik niks meer", zegt Mboyo in Sport/Voetbalmagazine. "Ik woonde op vijf minuten van het stadion. Het gebeurde geregeld dat jonge fans aanklopten om een handtekening te vragen."

Nooit de confrontatie uit de weg gegaan

Ook de hooligans van de club uit de mijnstad ontmoette hij wel eens. "Die heb ik één voor één ontmoet. Ik kwam hen tegen in de stad: nooit een probleem. Het is gemakkelijk om te zingen wanneer je met honderden bent. Kom dan eens vlak voor mij zingen! Dat gebeurde nooit", merkt Mboyo op.

"Hoe vaak is het niet gebeurd dat ik en uitgestapt om met de supporters te praten, hoewel de stewards wilden dat ik in mijn auto bleef. ik ben de confrontatie nooit uit de weg gegaan."

Redactie

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Europa League \\ KRC Genk \\ Cercle Brugge \\ Sion
 
 
Reacties.