Leekens doorbreekt stilzwijgen: "Neen, ik ga nog niet met pensioen"

22 maart 2017 16:28

Georges Leekens (67) heeft het stilzwijgen doorbroken. Onze landgenoot hield het niet zo lang geleden na iets minder dan drie maanden voor bekeken bij Algerije, maar na een rustperiode heeft de ervaren trainer voor zichzelf uitgemaakt dat hij nog niet met pensioen gaat.

“Ik heb het bij Algerije voor bekeken gehouden omdat de voorzitter die mij had gehaald van plan was om te vertrekken. Ik voelde nog maar weinig steun en dat was dan ook de voornaamste reden voor mij om niet verder te gaan als bondscoach van Algerije”, vertelt Leekens in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Nog niet met pensioen

Ondanks het feit dat her en der al werd gefluisterd dat Leekens met pensioen zou gaan, is daar niets van aan. Mac The Knife bruist ook op zijn 67ste nog van de energie. “Neen, ik ga nog niet met pensioen", verzekert Leekens ons. "Ik weet hoeveel werk ik in mijn vak steek en hoe graag ik het nog steeds uitoefen. Ik ga nog eventjes door, hoor.”

“Anderen mogen zeggen wat ze willen, maar enkel ik bepaal wanneer ik het stop als trainer. Ik kan toch niet thuis blijven zitten. De passie en de goesting zijn er nog steeds en ik sta dan ook open voor een nieuwe uitdaging.”

"Ik wacht op een goed project op het juiste moment" - Georges Leekens

Een nationale ploeg, een club in het buitenland of een club in de Jupiler Pro League: Leekens staat open voor alles. “Maar ik ga niet meer met gelijk wie in zee”, benadrukt de voormalige bondscoach van de Rode Duivels. “En ook niet meer op gelijk moment. Bij Algerije ging ik misschien wel op het verkeerde moment aan de slag.”

“Een goed project waar ik op het juiste moment kan instappen, dat wordt nu het belangrijkste. Er hangen wel een paar dingen in de lucht, maar ik ga alles rustig bekijken en goed bestuderen”, besluit Leekens. Het ligt dan ook in de lijn der verwachtingen dat Mac The Knife binnenkort aan een nieuw avontuur begint.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Algerije
 
 
Reacties.