Axel Witsel - met troef achter de hand - niet bij Juventus, wél in China: "Dat was toen misschien al mijn lot"

24 maart 2017 09:05

Axel Witsel ruilde Zenit Sint-Petersburg tijdens de winter in voor Tianjin Quanjian. Ook afgelopen zomer lonkte al het Chinese geld.

"De Chinese clubs toonden in juni al interesse, nog voor Juventus op de proppen kwam", aldus Witsel. "Maar omdat de transfermarkt er slechts een week meer openbleef, verliepen de gesprekken te moeizaam. Bovendien twijfelde ik nog op dat moment. Ik zat toen nog met mijn hoofd bij Zenit."

Vervolgens kwam de Oude Dame aankloppen en stond Witsel op de slotdag van de mercato dicht bij een transfer naar Juve. Pas in de laatste uren ketste de deal af. "Zo gaat het leven. Dat die transfer niet doorging, was misschien wel mijn lot", vat Witsel de mislukte overgang filosofisch op. "Ik ben een avonturier, weet je wel."

Ik beschik over de nodige garanties zodat ik makkelijk weg kan - Axel Witsel

En dus zit Witsel nu bij Tianjin Quanjian. Eerder nam de middenvelder het al op voor de Super League. (Dat leest u hier) Maar wat als de exotische sprong toch blijkt tegen te vallen? "Dan beschik ik over de nodige garanties zodat ik makkelijk weg kan." (lacht)

Diederik Geypen

Serie A \\ Juventus \\ België \\ Zenit St Petersburg
 
 
Reacties.