Controverse in Frankrijk: Benzema eist uitleg over niet-selectie, bondscoach Deschamps rept geen woord

24 maart 2017 21:47

Karim Benzema zit opvallend genoeg weer niet in de selectie van Frankrijk. De spits van Real Madrid wil uitleg van Didier Deschamps, maar de bondscoach wil geen woord kwijt over hem.

“Ik heb hier niets over te zeggen. Nu zijn we gefocust op de matchen van zaterdag tegen Luxemburg en dinsdag tegen Spanje,” zei Deschamps op een persconferentie. Maar dat volstaat niet voor Benzema.

“Ik wil op z’n minst een uitleg van de coach, dat hij me kan zeggen wat hij denkt. Ik moet het weten,” zei Benzema op het radioprogramma RMC. “De laatste keer dat ik met de coach gepraat heb, was voor het EK. Hij zei: ‘Karim, ik ga je iets vertellen dat je niet leuk zult vinden. Je zit niet in de selectie.’ Op de moment zelf was ik heel teleurgesteld, ik had nood aan een uitleg. We hebben sindsdien geen contact meer gehad. Ik zou graag hebben dat hij me zegt waarom hij me telkens niet kiest. Ik stel mezelf die vraag elke dag,” aldus een ontgoochelde Benzema.

Niet meer welkom

Enkele weken geleden gaf Didier Deschamps nog aan dat hij Karim Benzema zou terugbrengen (dat kon u HIER lezen), maar dat gebeurde dus niet. Zijn laatste selectie dateert al van oktober 2015, hij miste onder andere het EK vorige zomer in Frankrijk. Vreemd, want de speler van Real Madrid is ook voor zijn land beslissend met 27 doelpunten in 81 caps.

Redactie

Primera Division \\ Real Madrid \\ Frankrijk \\ Luxemburg
 
 
 
Reacties.