Belgische uitblinker NAC trekt naar FC Twente: "Dit is voor mij een mooie kans"

27 maart 2017 13:12

De Nederlandse Jupiler League is al vaker een ideale competitie gebleken voor jonge Belgen. Spelers die in onze Jupiler Pro League geen kansen krijgen, gingen met succes hun geluk beproeven bij onze Noorderburen. Ook Jorn Brondeel.

De nu 23-jarige doelman speelde in het verleden bij Sporting Lokeren, Zulte Waregem, Royal Antwerp FC en Lierse SK. Bij die clubs kon hij zich om diverse redenen nooit helemaal doorzetten.

NAC Breda haalde onze landgenoot vorige zomer op huurbasis naar Nederland. Bij de tweedeklasser groeide Brondeel al snel uit tot eerste doelman. En nu plukt Brondeel de vruchten van een goed seizoen: hij realiseerde een transfer naar FC Twente.

Stap hogerop

“Twente is voor mij een mooie kans om naar de eredivisie te gaan”, zegt Brondeel aan BN De Stem. “Ik heb altijd in mijn hoofd gehad om hogerop te gaan. Met NAC wil ik promotie naar de eredivisie bewerkstelligen, dat is het doel waar ik heel het seizoen voor ga. De periode bij NAC wil ik op een mooie manier afsluiten. Daar zal ik alles aan doen."

Redactie

Nederlandse Eredivisie \\ NAC \\ FC Twente
 
 
Reacties.