Investeerdersgroep wil Neymar in de gevangenis zien voor fraude: "Neymar steunen is corruptie steunen"

30 maart 2017 20:25

Investeerdersgroep Delcir Sonda wil Neymar en de voorzitter van Barcelona voor de rechter slepen. Sonda beweert dat de speler en zijn entourage fraude gepleegd hebben waardoor ze miljoenen nooit gekregen hebben.

Toen Neymar 17 jaar oud was en bij Santos speelde, heeft Delcir Sonda hem een aanzienlijke som betaald in ruil voor 40% van toekomstige transfersommen. Toen de Braziliaanse superster naar Barcelona ging voor 88,2 miljoen euro, hebben zij naar verluidt veel minder gekregen dan de afspraak was.

De voorzitter van Sonda reageerde op de aantijgingen: "Ik had nooit gedacht dat ik een jongen zou aanklagen die ik zo graag zag. Maar Neymar en zijn ouders hebben ons bedrogen. Ze hebben een misdaad gepleegd met de hulp van Barcelona, ze hebben fraude gepleegd. Neymar steunen is corruptie steunen."

Hij is een vreselijk voorbeeld voor de kinderen die zijn shirt dragen

De investeerdersgroep wil Barcelona aanklagen voor €195 miljoen euro, maar ze zijn vooral geïnteresseerd in andere straffen. Vijf jaar gevangenis voor Neymar en een verbod om bij Europese clubs te voetballen zijn enkele van die eisen. Dat hier echt iets van terecht komt, is echter zeer onwaarschijnlijk.

Yannick Lambrecht

La Liga \\ Barcelona \\ Santos
 
 
Reacties.