Serneels legt uit waarom hij 'comeback-kid' selecteerde: "Ze is een voorbeeld"

01 april 2017 15:39

De Belgian Red Flames nemen het begin april op tegen Spanje en Schotland. Bondscoach Ives Serneels maakte deze week zijn selectie bekend voor die wedstrijden. Met daarbij een grote verrassing - of niet?

Yana Daniëls is sinds deze week opnieuw officieel terug Flame, nadat ze de voorbije achttien maanden geblesseerd moest toekijken. Bij Anderlecht groeit ze stilaan naar haar beste vorm, nu krijgt ze ook een kans bij de nationale ploeg.

“Het wordt nu wel een beetje afwachten of ze ook die stap opnieuw kan zetten, want trainen en een match voorbereiden bij de nationale ploeg is natuurlijk nog iets anders dan in de Super League”, beseft Ives Serneels in een reactie aan onze redactie. “Ik ben er wel benieuwd naar.”

“Maar ze gaf de voorbije maanden steeds positieve signalen en gaf aan dat ze te jong was om al te stoppen met aan voetbal denken. Het was een lange weg voor haar en ze is er nog niet, maar er waren wel emoties toen ik haar opbelde met de mededeling dat ze geselecteerd was.”

En zo hebben we er mogelijk een joker voor het EK bij, een verrassing ook wel een beetje want Daniëls leek niet meer terug te gaan komen op het hoogste niveau: “Had je me dit een jaar geleden gezegd, dan had ik je inderdaad niet durven geloven. Maar ze heeft het vooral zelf gerealiseerd. Ze is een voorbeeld van wilskracht en in jezelf geloven.”

België
 
 
 
Reacties.