Van de 15 uitgeleende spelers bij Anderlecht zijn er vier die terug mogen komen (en dan nog)

06 april 2017 16:58

Anderlecht heeft 15 spelers laten gaan op uitleenbasis dit seizoen. Van die 15 weten de meesten al dat ze voor volgend seizoen op zoek mogen gaan naar een nieuwe ploeg. Maar wie mag wel nog hopen?

Dodi Lukebakio, Aaron Leya Iseka, Michaël Heylen, Davy Roef, Hervé Matthys, Nathan Kabasele, Dylan Lambrecth, Fabrice N'Sakala, Sébastian De Maio, Hamdi Harbaoui en Nathan De Medina doen er beter aan hun manager nu al de opdracht te geven een werkgever voor volgend seizoen te zoeken. Dat zijn er al elf, van de vier anderen heeft de één wat meer kans dan de andere.

Mahmoud Trezeguet zal bij aanvang van het seizoen al zeker zich mogen bewijzen, maar hij zal ook moeten tonen dat hij progressie gemaakt heeft in functie van het collectief en qua aanpassing. Hij zal zich mogen bewijzen, maar zal serieus zijn best moeten doen om te blijven, ook al betaalde Anderlecht een serieuze som voor de Egyptenaar.

Wout Faes, dat is nog maar de vraag of die gaat willen blijven. De verdediger is enorm ambitieus en hoopte dit seizoen al kansen te krijgen bij de A-ploeg. Het ziet er niet naar uit dat hij die volgend seizoen onmiddellijk gaat krijgen en de beloftenploeg is hij sowieso ontgroeid. Faes, toch wel een jongen met héél veel kwaliteiten, moet volgend seizoen wekelijks spelen.

Faes wil volgend seizoen spelen. En niet bij de beloften...

Bij Orel Mangala is het ook een vreemde situatie. Borussia Dortmund gaat blijkbaar zijn optie niet lichten, maar een terugkeer naar paars-wit zit ook niet in zijn plannen. Benieuwd of René Weiler iets in hem ziet...

Sylvère Ganvoula, dat is de grote onbekende. Zou Weiler iets in de boomlange aanvaller van Westerlo gezien hebben of was het ergens een regeling bij het bestuur? We zullen volgend seizoen meer weten, maar zeker is dat Anderlecht vooral Belgen nodig zal hebben. En van de twee die in deze lijst staan, is er weinig kans dat ze volgend seizoen in de A-kern van de Brusselaars zullen zitten.

Zou Weiler zich bedenken over deze Kawaya?

En dan is er nog Andy Kawaya... De flankaanvaller blesseerde zich serieus net voor het einde van de wintermercato, want anders was hij ook uitgeleend. Hij gaat nu beginnen trainen, maar waarschijnlijk - mits René Weiler zich niet bedenkt - zal ook hij voor een poosje elders zich mogen bewijzen.

Johan Walckiers

Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Heerenveen
 
 
Reacties.