Aanknopen met roemrijk verleden, maar eerst ... laatste derby!

07 april 2017 14:30

Een belangrijke fusie is in de maak in het vrouwenvoetbal. En dat is er eentje met uiteindelijk ook een duidelijke toekomstvisie.

Er komt namelijk zoals geweten een fusie tussen VC Dames Eendracht Aalst en Divas SC Eendracht Aalst onder het stamnummer 90. Samen gaan ze de Eendracht Aalst Ladies worden.

Vanaf januari zijn beide clubs al aan het samenwerken, volgend seizoen komen de teams tot een fusie en komen ze onder een naam naar buiten, met een A-ploeg in eerste nationale.

"Een eindpunt is de fusie niet. Het is net de start van een heel ambitieus toekomstproject waarbij er wordt uitgegaan van eigen kracht en waarden. De Eendracht Aalst Ladies gaan voor het realiseren van een totaalclub, die enerzijds voetbal aanbiedt op het hoogste niveau maar ook kansen wil geven aan elk meisje of vrouw die de leukste sport wil beoefenen, elk op haar niveau en volgens de eigen ambitie", klinkt het bij Aalst.

Op vrijdag 7 april is er dan weer de allerlaatste derby in Aalst tussen beide ploegen, nu ze nog niet samen zijn. "Uiteraard willen we deze 'special one' winnen maar op een sportieve manier. Het zijn vooral de supporters die iets extra's aan de derby's toevoegen. Ze zijn talrijker aanwezig en zorgen voor de nodige ambiance langs de zijlijn. Dat maakt het leuk om te voetballen", klinkt het bij monde van Evi Ceulemans van de Diva's in een artikel op de webstek van Eendracht Aalst. Komt u ook vanavond?

Eendracht Aalst
 
 
 
Reacties.