Team USA neemt opnieuw wraak tegen de Russen

09 april 2017 22:40

Team USA, tot vorig jaar was het veruit het sterkste land in de wereld als het over vrouwenvoetbal ging. Eerder deze week verloren ze van jongens van 15, dus wilden ze wel een en ander rechtzetten.

Na de nederlaag tegen Dallas U15 met 2-5 werd in een eerste échte oefenpot Rusland verslagen met 4-0, al is ook dat is geen waanzinnige uitslag: de Flames deden vorig jaar op de Algarve Cup zelfs beter tegen de Russen (5-0).

In de tweede oefenpartij tegen de Russen gingen de Amerikanen door op hun elan. Een strafschop werd door Karpova vlak voor rust binnengetrapt, maar verder stond er maar een team op het veld. Lloyd, Lavelle, twee keer Dunn en een owngoal zorgden voor 5-1.

In een ander topduel won Duitsland van Canada met 2-1. Sheridan opende met een eigen doelpunt in haar doel, Rose maakte er 1-1 van. Dallmann tikte vijf minuten voor tijd de 2-1 tegen de touwen.