Flames willen iets rechtzetten tegen Schotland: "Dat ligt ons meer"

11 april 2017 10:45

De Belgian Red Flames gingen zaterdag am Kehrweg onderuit tegen Spanje: 1-4. En dus willen ze op dinsdagavond hun fans als het even kan wat meer aanbieden. En ook een overwinning. Tegen Schotland zou dat moeten kunnen.

Spanje is het nummer 13 op de wereldranglijst bij de vrouwen, maar vooral een technisch team dat in een vast systeem steeds beter aan het worden is, terwijl de Schotten (nummer 21) het toch vooral moeten hebben van viriel spel en lange ballen.

Een systeem waar de Flames misschien wel makkelijker kunnen op verdedigen. Bovendien zal het voetbal dus ook meer van België moeten komen, waar we zeker in aanvallend opzicht de speelsters voor hebben.

Duelkracht van de Schotten hoog

"De duelkracht van de Schotten is hoog, dus daar zullen we klaar moeten voor zijn", gaf bondscoach Serneels vooraf aan. "We zullen klaar moeten zijn, al wordt het een compleet andere wedstrijd dan zaterdag tegen Spanje."

"We willen graag een resultaat halen, al wordt het niet makkelijk. We zijn in volle opbouw naar het EK en zeker op fysiek vlak moeten er nog een paar procentjes bij."

Aernout Van Lindt

België \\ Schotland
 
 
Reacties.