Ajax walst over Schalke, maar door gebrekkige afwerking zijn de Amsterdammers nog niet zeker van halve finale

13 april 2017 22:57

Ajax en Schalke hadden allebei enorm veel moeite in de vorige ronde, maar geraakten toch in de kwartfinale van de Europa League. In de Amsterdam Arena werd donderdagavond de heenmatch afgewerkt.

Ajax nam van in het begin het initiatief en was gevaarlijk met een volley van Van de Beek. In de 22ste minuut kwamen de Ajacieden dan ook verdiend op voorsprong. Younes werd in de zestien gevloerd door Schopf, Klaassen zette de penalty feilloos om met een verschroeiende trap.

Ajax bleef het spel dirigeren, een tweede doelpunt werd hen ontnomen door de deklat. Schalke kwam nauwelijks aan de overkant, zij mochten vooral blij zijn dat het bij de rust nog maar 1-0 stond.

Na de rust werd het meer van hetzelfde. Traoré vond Kluivert, die een knappe voorzet gaf voor de tweede goal van Klaassen. Younes en vooral Traore kregen nog uitstekende kansen voor een derde doelpunt, maar die wou er niet in. Naar het einde toe kwam Schalke iets meer in de wedstrijd, maar tot scoren kwamen de Duitsers niet. Ajax wint dus met 2-0, maar door de mindere afwerking is er nog niets zeker.