Lierse-winger Tahiri over zijn band met boezemvrienden Januzaj en Denayer, én zijn vertrek bij Anderlecht: "Daar had mijn pa het moeilijk mee"

22 april 2017 07:01

Anas Tahiri liet vorig weekend van zich horen door met een gedurfde lob zijn eerste seizoenstreffer te maken voor Lierse SK. De Brusselse winger heeft er op zijn 21ste al een opvallende carrièrewandel opzitten.

Tahiri begon zijn jeugdopleiding namelijk bij RSC Anderlecht. "Ik voetbalde er van mijn vijfde tot mijn dertiende", vertelt Tahiri bij Voetbalkrant.com. "Maar toen ik op een toernooi werd uitgeroepen tot beste speler, kwam Jean-Marc Guillou (van de befaamde Académie, red.) aankloppen."

Tahiri had wel oren naar het nieuwe project, maar... "Mijn vader zag de verhuis niet zitten. Ik begrijp hem nu wel, want ik had het goed bij Anderlecht. Een van de grootste clubs in België."

Januzaj en Denayer komen uit een moeilijke periode, maar ik geloof erin dat ze er geraken - Anas Tahiri

Bij de JMG Academy werkte Tahiri onder vleugels van Thomas Caers aan de weg richting de top. En hij leerde er zijn goede vriend Jason Denayer kennen.

"Ik hoor hem nog dagelijks", aldus Tahiri. "Net als Adnan Januzaj die ik nog ken van bij Anderlecht. Ze komen uit een moeilijke periode, maar ik geloof erin dat ze er zullen geraken. Wat ze tot nog toe al bereikten, is fantastisch."

Diederik Geypen

Premier League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Lierse SK \\ Sunderland
 
 
Reacties.