Bestuur Racing Mechelen boycot match in Turnhout omwille van bijzonder rare beslissing van de stad

27 april 2017 10:13

Het bestuur van Racing Mechelen heeft een opvallend intitiatief genomen. De bestuursleden zullen niet aanwezig zijn op de laatste uitmatch van het seizoen in Turnhout. Reden? De stad verbiedt fans die ooit een stadionverbod gekregen te hebben om de wedstrijd bij te wonen.

Racing-supporters die in het verleden een stadionverbod hadden (en uitgezeten hebben) met drie jaar terugwerkende kracht worden dus de toegang tot de stad Turnhout te verboden. Daardoor mogen die supporters Turnhout komende zondag vanaf 12u tot 20u niet binnen.

Bij de club vinden ze dat niet kunnen, want er is wel mogelijkheid om te gaan voor die fans, maar dan moeten ze op dinsdag 25 april tussen 8 en 10u zich gaan verdedigen bij de plaatselijke politie. Racing benadrukt dat er dit seizoen nul incidenten zijn geweest.

"We hebben al heel wat inspanningen gedaan om van de stempel die sommigen op Racing zetten af te geraken", zegt voorzitter Koen Van Exem. "We zijn de dialoog aangegaan met onze harde kern en hebben hen rechten toegekend, maar ook plichten opgelegd."

Op deze manier werk je onbegrip alleen maar in de hand en maak je van mensen desperado's

"We zijn het gesprek aangegaan met de Mechelse politie en de stad Mechelen. We hebben onze verantwoordelijkheid genomen en concrete maatregelen genomen tegen iemand die toch zijn boekje te buiten gegaan is. Wij willen immers dat onze wedstrijden in een sportieve sfeer verlopen, zonder geweld en excessen."

"Maar met deze beslissing vanuit Turnhout worden al onze inspanningen in één klap tenietgedaan. Dit wekt veel wrevel op bij de supporters. Er wordt - na een wat supportersgeweld betreft rimpelloos seizoen - opnieuw een stempel op ons hoofd gedrukt van hooligans. Dat begrijpen we niet. Op deze manier werk je onbegrip alleen maar in de hand en maak je van mensen desperado's."

"Daarom toont het bestuur van Racing zich solidair en zal het de wedstrijd van zondag in Turnhout niet bijwonen. Wij komen om 15u wel bij elkaar, maar dan op Racing zelf, waar we een sit-in zullen organiseren. We roepen alle supporters op om dit initiatief te steunen en op ons eerste veld te komen zitten. Het chalet zal open zijn - vanaf 13.30u - en 's avonds kunnen de supporters die dat willen afscheid nemen van de spelersgroep die in Turnhout zijn laatste match van het seizoen afwerkt. Zo kunnen we allemaal samen het seizoen op een waardige en serene manier afsluiten."

Johan Walckiers

RC Mechelen
 
 
Reacties.