AA Gent en Club Brugge vissen achter het net: sleutelpion Zulte Waregem heeft zijn keuze gemaakt en is de eerste vertrekker

29 april 2017 08:39

Zulte Waregem staat op het punt een van zijn sleutelfiguren van dit seizoen kwijt de spelen. Zo vertrek een van de smaakmakers uit onze Jupiler Pro League.

De transfer van Henrik Dalsgaard naar de Engelse tweedeklasser Brentford kwam eerder deze week aan het licht. Nu wordt de deal concreet. Volgende week legt de vleugelverdediger medische tests af bij zijn mogelijk toekomstige werkgever, aldus Het Nieuwsblad.

Bij Brentford kan Dalsgaard een meerjarig contract tekenen. Essevee zal aan de transfer 1,5 miljoen euro overhouden. Een bedrag dat in de buurt komt van de duurste uitgaande transfer ooit aan de Gaverbeek. De betreurde Junior Malanda die naar VfL Wolfsburg trok verliet Zulte Waregem voor 1,7 miljoen euro.

Zowel Club Brugge als AA Gent staken nog tevergeefs hun licht op bij de Belgische bekerwinnaar. Maar Dalsgaard verkoos een verhuis naar een hoger aangeschreven competitie.

Redactie

Club Brugge \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem \\ Fulham \\ Brentford
 
 
Reacties.