Ajax is terug en wij vroegen het de grootste kenner: "Ze hebben tegen United het meeste kans"

04 mei 2017 15:49

Ajax staat al met anderhalf been in de finale van de Europa League na een 4-1 zege tegen Olympique Lyon. Aad De Mos gelooft erin en verwacht dat Ajax kans maakt in de finale.

Hij was niet verrast. "Ajax speelt al een aantal weken geweldig net zoals gisteren. Denk maar aan de wedstrijd tegen Feyenoord en thuis tegen Schalke 04. Ajax is opnieuw voetbal aan het introduceren van Cruijff en co. uit de jaren zeventig", aldus De Mos in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Het kan een boost zijn voor het slabakkende Nederlandse voetbal. "De frustratie dat we geen goed nationaal elftal hebben, wordt hier een beetje mee verzacht. Het geeft hoop dat de Hollandse school herontdekt is."

Celte voetbalt beter, United heeft geen team, enkel vedettes -Aad De Mos

Maar dat doet Ajax dan wel vooral met buitenlanders. "Bij Ajax stonden er zeven buitenlanders in de basis, zij dragen het team. In de as zijn het bijna alleen niet-Nederlanders. Dat is het grootste verschil met vroeger, maar dat zie je overal."

Hij ziet Ajax het tornooi zelfs winnen. "Het is zeker mogelijk. Tegen Manchester United hebben ze de meeste kans. Manchester heeft geen team, maar enkel vedettes. Celta voetbalt beter en kan aanvallend het verschil maken, zelfs wanneer ze op achterstand komen."

Europa League \\ Ajax \\ Lyon
 
 
 
Reacties.