De beslissing is gevallen voor Deinze en 't zal daar een feestje zijn

04 mei 2017 17:10

De ranking in eerste amateur mag opnieuw opgemaakt worden. SK Deinze heeft zonet immers goed nieuws gekregen, want het krijgt van het BAS zijn 39 punten terug die de KBVB hen eerder afpakte.

Deinze had linksachter Jarric Buysse opgesteld, maar die zou pas op 2 september - na de transferdeadline - officieel getekend hebben. Daardoor mocht hij niet opgesteld worden, wat niet onopgemerkt voorbij ging. Seraing en Sprimont dienden klacht in en de KBVB nam hen al hun punten af behaald in de matchen waarin Buysse meespeelde.

Deinze stuikte daardoor naar de allerlaatste plaats, maar liet het daar niet bij. De club stapte naar het BAS en die maakten vandaag de beslissing ongedaan. Deinze staat daarmee in de top zes en Sprimont, Coxyde en WS Brussels staan op de degradatieplaatsen.

Wat verandert er allemaal?

De veranderingen bovenaan: Beerschot-Wilrijk loopt een punt verder uit op Dessel dat gelijkspeelde tegen Deinze, maar die twee punten (gedeeld door twee) weer moet inleveren. Virton en Dender verliezen drie punten in de reguliere competie waardoor Heist de eindronde speelt.

De veranderingen onderaan: Hasselt moet nu ineens de play-downs spelen, terwijl WS Brussels, Coxyde en Sprimont degraderen.

Johan Walckiers

SK Deinze
 
 
Reacties.