Gelijk gekregen van het BAS, maar schade is groot: "jeugdspelers vertrokken uit paniek"

05 mei 2017 18:48

KMSK Deinze kreeg donderdag eindelijk gelijk van het Belgisch Arbitragehof van de Sport en degradeert uiteindelijk niet naar Tweede Amateur. Maar het grootste kwaad is bij de jeugd al geschied.

Daar zagen de Oost-Vlamingen immers het ene na het andere talent de deur uitgaan. De uitstroom was, mede door de paniek over de toekomst van de club, hoger dan anders. "Andere jaren verliezen wij een tiental jeugdspelers aan eliteclubs, meestal naar Club Brugge, KAA Gent, Zulte Waregem en KV Kortrijk", aldus hoofd scouting Tony Mekeirel.

"Daar hebben wij geen enkel probleem mee, integendeel, wij steunen deze spelers in hun grote stap. Dit jaar zijn er echter spelers vertrokken uit paniek na de problematiek. Spelers waarvan we zeker waren dat ze bij Deinze zouden blijven."

KSV Oudenaarde maakte gebruik van onze situatie -Tony Mekeirel

Er vertrokken heel wat spelers naar Cercle Brugge en KV Oostende. "Terwijl op dat moment de degradatie nog mogelijk was voor Cercle Brugge en in eerste instantie door de spelers zelf niet voor Oostende gekozen werd omwille van de afstand. Na die puntenaftrek zijn ze wel op die aanbiedingen ingegaan."

Een ander team toonde zich dan weer erg opportunistisch. "heel wat spelers zijn vertrokken naar KSV Oudenaarde, hoewel dit in het verleden eerder uitzonderlijk was. Oudenaarde heeft tal van onze spelers aangesproken of aangeschreven om de overstap te maken gebruik makende van onze situatie."

Het is een groot verlies voor de opleiding. "Wij hebben veel tijd gestoken in het benadrukken van onze visie en opleiding, welke sinds jaren enorm gewaardeerd en erkend wordt in voetbalmiddens. Het product KMSK Deinze, de individuele benadering van de spelers om deze beter te maken en de omkadering die er is, waren onze voornaamste troeven."

"Daardoor hebben we toch de schade nog kunnen beperken. Ik wil in naam van KMSK Deinze, onze dank uiten aan al de spelers en ouders, welke in ons zijn blijven geloven en de keuze hebben gemaakt om aan boord te blijven."

Sander De Graeve

SK Deinze
 
 
Reacties.