Ligt toekomst van Sels in België? "Oplossing gezocht"

06 mei 2017 07:10

Matz Sels begon goed aan zijn seizoen bij Newcastle United, maar werd sinds 26 januari niet meer gebruikt. En dus lijkt een transfer in de lijn der verwachtingen te liggen.

In augustus en september speelde Sels het leeuwendeel van de wedstrijden, maar sindsdien kwam hij maar vijf keer meer in actie. "Hij heeft weinig verkeerd gedaan", meent Lee Ryder van The Chronicle in analyse voor Het Nieuwsblad. "Door omstandigheden is hij naar het achterplan verdwenen."

Zijn foutje tegen Aston Villa eind september werd hem zwaar aangewreven op de sociale media: "Misschien niet slim dat hij toen zijn twitter-account verwijderde, zo liet hij zien dat hij zich de kritiek toch wel aantrok." En toen kreeg Karl Darlow zijn kans bij Newcastle van Benitez.

"Twee weken geleden verspeelde die zijn krediet, maar koos Benitez voor de ervaren Rob Elliot, terug uit een zware blessure. Dat Sels toen nog steeds naast de selectie viel? Dat zegt genoeg. Bij de beloften liet hij zien dat hij helemaal geen slechte keeper is, maar onder deze trainer heeft hij geen toekomst bij de club."

En dus mogen Belgische topclubs die een keeper zoeken ook opnieuw hoop koesteren. Bij Gent hebben ze met Lovre Kalinic - als hij deze zomer al niet verkast naar een topcompetitie - voorlopig wel een valabel alternatief gevonden, maar bij Genk en Club Brugge en mogelijk ook Anderlecht mag nog iets verwacht worden.

Redactie

Anderlecht \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem \\ Newcastle United \\ KV Oostende \\ Barnsley
 
 
Reacties.