Club Brugge is actief op de transfermarkt, maar: "Hij oogt houterig en is nog geen basismateriaal" en "Club én Anderlecht grepen naast beter alternatief"

07 mei 2017 11:55

Club Brugge zit niet stil op de transfermarkt en heeft met Erhan Masovic al zijn derde nieuwkomer beet. Maar mogen we er veel van verwachten? Een vooruitblik.

Van Elton Acolatse zagen we bij Westerlo al flink wat goede dingen. Na enkele weken vroegen we ons af waarom hij niet meer speelkansen kreeg. Of de kwieke Nederlander klaar is om volgend jaar als winger in de voetsporen te treden van Refaelov en/of Izquierdo? Dat zal niet evident worden, maar we moeten hem - net als spits Strandberg van wie we vanuit Zweden al mooie dingen hoorden - geduld geven.

German Mera heeft dezelfde makelaar als Palacios en Izquierdo, maar de verdediger heeft niet dezelfde kwaliteiten als de Gouden Schoen. Op zijn 27e verliet hij nog nooit Colombia, waardoor het toch een beetje een schot in het donker is voor Club Brugge. Op basis van de voorbije transfers vanuit Zuid-Amerika zou het eentje in de roos moeten zijn, maar we twijfelen.

En dan is er ook nog Erhan Masovic. De Serviër tekende een contract voor 4 jaar bij Club Brugge en werd geroemd door Milan Lesnjak op de webstek van blauw-zwart om zijn sterkte in het uitvoetballen. "Hij voetbalt inderdaad vrij goed uit, maar trapt de bal onder hoge druk nogal gemakkelijk in het wilde weg", is Tom Billen - die actief is als scouting consultant - kritisch.

"Hij is voor zijn lengte redelijk snel, maar oogt bij momenten ook houterig en heeft het als verdediger voornamelijk lastig met beweeglijke en technisch vaardige aanvallers. Zo kende hij in maart nog een ongelukkige wedstrijd tegen Rode Ster Belgrado, waarin hij meermaals werd afgetroefd door de wervelende voorlinie van Rode Ster." Slotsom: een talentvolle speler, maar geen basismateriaal voor Club.

Milenkovic

"De Belgische clubs kwamen te laat voor Nikola Milenkovic (Partizan), die al enkele stappen voor heeft op Masovic en wel een onmiddellijke versterking zou betekenen. Milenkovic tekende vorige week een contract bij Fiorentina, dat 5 miljoen euro betaalde", aldus nog Billen. Milenkovic stond ook in de belangstelling van Anderlecht.

Redactie

Europa League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem \\ Cukaricki
 
 
Reacties.