Mechelen even epicentrum Belgisch vrouwenvoetbal, straks ook in Super League?

10 mei 2017 12:45

De Belgian Red Flames zijn dezer tijd bijzonder hip. Maar de Super League? Die komt vooralsnog niet helemaal van de grond. Het niveau in de BeNe League was simpelweg hoger. Dat beseft iedereen. En voor volgend seizoen is er nog steeds onduidelijkheid over het aantal teams op het hoogste niveau.

De KBVB zocht daartoe naarstig naar teams om aan acht te raken in de Super League. Diverse pistes werden daarbij bewandeld: nieuwe clubs, fusies, … Alles om in het ideale scenario acht volwaardige teams aan de start te krijgen.

Een nieuw scenario zoals Tienen dit seizoen? Ook dat willen ze absoluut vermijden aan de Houba de Strooperlaan. En dus kijken ze bij belangrijke ploegen in de mannenwereld wat mogelijk is. Ook KV Mechelen werd wat dat betreft gepolst, al zijn ze lang niet het enige team dat werd aangesproken. Iedereen weigerde, ook het plan rond de tv-gelden lijkt te worden verlaten.

Bekerfinale in Mechelen? Niet lang getwijfeld

Volgend seizoen zal het nog niet zijn, maar voorzitter Johan Timmermans liet aan onze redactie wel verstaan dat Mechelen een hart heeft voor vrouwenvoetbal. De KV Mechelen Vrouwen doen het al enkele jaren goed en zijn vanuit de provinciale reeksen opgeklommen naar de top van tweede nationale.

“Of we extra in vrouwenvoetbal gaan investeren? We gaan kijken of dat budgettair haalbaar is in de toekomst. Maar toen ons werd gevraagd om de bekerfinale Achter de Kazerne te houden, hebben we alvast niet lang getwijfeld. Het vrouwenvoetbal verdient de nodige aandacht.”

Aernout Van Lindt

Anderlecht \\ KAA Gent Ladies \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.