Conte werd uit de persconferentie gesleept voor het titelfeestje: "Mijn pak is geruïneerd, maar ik geniet hier erg van"

13 mei 2017 19:16

Antonio Conte is bij momenten meer entertainend dan wat er op het veld gebeurt. Voor de gepassioneerde succescoach volgde na het kampioenschap met Chelsea het ultieme genot.

"Je moet niet vergeten dat het vorig seizoen erg slecht ging. Voor de club, de spelers en de fans," begon de coach in de persconferentie. "Om dan een jaar later deze triomf te vieren, in een competitie met grote teams, geweldige spelers en geweldige managers, is fantastisch. De club had veel vertrouwen in mij, het is voor mij dan ook heel belangrijk dat ik de club op deze manier heb terug kunnen betalen."

Een groot aandeel in de titel was de speciale, maar zeer effectieve opstelling van The Blues. "Die beslissing veranderde ons seizoen. In mijn hoofd was er de optie om 3-4-3 te gaan spelen, omdat ik wist dat we er de spelers voor hadden," zei de meestertacticus.

Champagnedouche

De Italiaan werd door zijn spelers getrakteerd op een champagnedouche. "Mijn pak is geruïneerd, maar ik geniet hier erg van. Wanneer je veel passie, enthousiasme en uren in je werk steekt, mag je best wel genieten van het moment." Hij kon daarna de persconferentie zelfs niet afmaken, omdat Diego Costa en David Luiz hem meesleepten voor het titelfeestje.

Yannick Lambrecht

Premier League \\ Chelsea \\ West Bromwich
 
 
Reacties.