Suarez over zijn speciale band met medesterren Messi en Neymar: "Veel daarvan wordt niet gezien"

13 mei 2017 20:30

MSN is wellicht het gevaarlijkste aanvallende trio in het voetbal. Van de 108 goals die Barcelona dit seizoen al maakte, kwamen er 72 van hen. Suarez is daar heel belangrijk in, maar hij geeft ook toe dat het niet zou lukken zonder de andere twee.

"Het is een droom voor elke spits om naast de twee beste van de wereld te spelen," vertelde Suarez aan El Periodico de Catalunya. "Ik ben zeer geëerd. Messi en Neymar zijn gewoon spectaculair, zowel op als naast het veld."

Om het een beetje eerlijk te houden, zet coach Enrique ze nooit in dezelfde ploeg op training. "Elke training sta je versteld. De trainer zet ons nooit samen en het is onmogelijk om hen de bal af te pakken. Ze verslaan je met hun lichaam, hun snelheid, ... Je komt telkens een stap tekort."

"Het helpt zeker dat we zo goed overeenkomen. We zijn ploeggenoten en vrienden," vertelde de Uruguyaan. "Ney is een toffe gast, een levensgenieter die altijd bezorgd is om andere mensen en zijn familie. Veel daarvan wordt niet gezien."

"Met Leo heb ik een andere band: de kinderen gaan naar dezelfde school, we zijn buren... Ik zie Leo als een ploegmaat en een vriend. Niet zoals de rest van de wereld hem ziet," besloot de goalgetter.

Yannick Lambrecht

La Liga \\ Barcelona \\ UD Las Palmas
 
 
Reacties.