Lombaerts gaat ervoor vechten bij Oostende: "Maar blijkbaar krijgt iedereen nu wel de voorkeur op mij"

20 mei 2017 14:28

Nicolas Lombaerts kreeg bij Zenit St.-Petersburg een fantastisch afscheid. Zijn laatste jaar speelde hij amper, maar de fans droegen hem in hun hart. Nu wil hij echter bij KV Oostende alles weer op het sportieve zetten. En naar Rusland terugkeren met de Rode Duivels.

Want door niet te spelen bij Zenit verloor hij ook zijn plaats in de nationale ploeg. "Het is normaal dat ik niet voor de nationale ploeg speel wanneer ik bij Zenit niet speel. Dat is ook de reden waarom de situatie bij Zenit mij dit jaar zo frustreerde en ik nu ook vertrek. Als basisspeler had ik hier wellicht nog mijn contract uitgedaan, want verder heb ik het hier prima naar mijn zin", vertelt hij in HLN.

"Ik hoop gewoon dat de bondscoach mij nog een eerlijke kans geeft. Hij selecteert spelers die in China of Canada voetballen, dan moet iemand die in België voetbalt ook een kans krijgen. Het zal niet simpel worden, want misschien heeft hij intussen al andere plannen in zijn hoofd nadat ik een jaar niet gespeeld heb", gaat hij door.

Ik moet een beetje concurreren met de jongens als Kabasele en De Naeyer. Daar lijkt het op, hé

Maar er moet hem toch iets van het hart. "Ze spelen nu ook met drie centraal achterin. Vertonghen, Alderweireld en Kompany spelen sowieso, dat begrijp ik wel. Als Vermaelen speelt, krijgt hij klaarblijkelijk ook de voorkeur op mij. En Ciman ook. Iedereen eigenlijk. Neen, serieus. Ik moet een beetje concurreren met de jongens als Kabasele en De Naeyer. Daar lijkt het op, hé."

Redactie

KV Oostende \\ België \\ Zenit St Petersburg
 
 
Reacties.