Everton, Southampton, West Bromwich Albion én topclub Arsenal willen 'Belgische' sensatie van 19, maar wie is die goalgetter? Sky Sports schept klaarheid!

24 mei 2017 13:05

Hij is veruit de meest gegeerde speler uit de Jupiler Pro League. Zowel Anderlecht als Club Brugge zitten achter hem aan, maar ook over het Kanaal is hij gegeerd.

We hebben het natuurlijk over Henry Onyekuru. Everton, Southampton, West Bromwich Albion en topclub Arsenal tonen interesse in de aanvaller van KAS Eupen. Reden te meer vond Sky Sports om de negentienjarige goalgetter door te lichten.

Die tien goals in de tien PO2-duels sprongen ook voor het Engelse medium in het oog. De bracht Onyekuru zijn teller op 24 goals in 41 matchen. Dit was dan ook hét jaar van de doorbraak, nadat hij vorig seizoen met zes goals een klein aandeel had in de promotie van Eupen richting Jupiler Pro League.

Van Nigeria naar Senegal

Het verhaal van de Nigeriaan die binnenkort debuteert voor de Super Eagles begon in 2010 toen hij naar Senegal werd gehaald om de Aspire Academy te vervoegen. Die kreeg twee jaar later de touwtjes in handen bij Eupen, met het intussen gekende vervolg.

Waar Onyekuru uiteindelijk aan de slag zal gaan, moet tijdens de zomermercato blijken. Maar dat de spits nu hij international wordt nog meer gegeerd zal zijn in de Premier League, staat buiten kijf.

Redactie

Premier League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Eupen \\ Arsenal \\ Everton \\ Southampton \\ West Bromwich
 
 
Reacties.