Ex-coach van Antwerp, Dessel en de Brugse beloften kon als assistent niet aarden bij W-Beveren: "Ik ben te weinig gelukkig geweest"

01 juni 2017 13:12

Na Cedomir Janevski trok ook Bart Wilmssen dinsdag de deur van de Freethiel achter zich dicht. Niet de komst van Philippe Clement, maar wel persoonlijke redenen lagen aan de basis van zijn vertrek bij Waasland-Beveren.

"In de rol van assistent ben ik te weinig gelukkig geweest", valt Wilmssen in gesprek met Voetbalkrant.com met de deur in huis. "Na twaalf jaar hoofdtrainersschap was dit een enorme aanpassing voor mij."

Als assistent verloor ik mijn passie, die moet je bewaken - Bart Wilmssen

"Ik heb veel opgestoken van Stijn Vreven en Cedomir Janevski, maar ik kon te weinig mijn ding doen. Opnieuw als assistent de volgende campagne aanvatten, wilde ik niet. Ik wil het voortouw kunnen nemen en mijn sportieve creativiteit aan een groep overbrengen."

De 45-jarige oefenmeester benadrukt dat zijn vertrek losstaat van de komst van Philippe Clement. "We hebben destijds bij Club Brugge goed samengewerkt, maar ik voelde al op het einde van afgelopen seizoen dat ik als assistent mijn passie verloor. Die moet je bewaken. Mijn respect voor assistenten is heel groot geworden. Het is een hele opdracht om die taak jaren te doen."

In het professionele voetbal liggen veel uitdagingen buiten 1A en 1B - Bart Wilmssen

En dus wil Wilmssen weer als T1 aan de slag. Op wat mikt de trainer die voordien onder meer bij Hoogstraten, Antwerp, Dessel Sport en de beloften van Club Brugge aan de slag was? "Er zijn veel trainers voor weinig posities, maar in het professionele voetbal liggen tal van uitdagingen buiten 1A en 1B. Ik hoop dat er waardering is voor de ervaring die ik intussen opbouwde."

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ 2e amateurliga B \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ Westerlo \\ Dessel Sport \\ Hoogstraten \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.