Martinez heeft speciaal plan klaar: spelen Rode Duivels na rust tegen Tsjechië met compleet ander elftal dan ervoor?

02 juni 2017 14:31

Het is uitkijken naar de eerstvolgende oefenwedstrijd van de Rode Duivels. De nationale ploeg neemt het maandagavond op tegen Tsjechië en bondscoach Roberto Martinez broedt op een opmerkelijk plan.

Zo is het best mogelijk dat de Spaanse oefenmeester na de pauze een volledig ander elftal tussen de lijnen brengt dan tijdens de eerste 45 minuten. Dat verklapte Martinez vrijdagmiddag op een persmoment.

“Thibaut Courtois had contact met Petr Cech (zijn ex-ploegmaat en gewezen international van Tsjechië, nvdr.) en die vertelde hem dat Tsjechië van plan is om tijdens de twee helften met een volledig ander elftal aan te treden", aldus Martinez.

"Ik wil zoveel mogelijk spelers aan het werk zien" - Roberto Martinez

“Of ik ook zoiets van plan ben? Het is een concrete optie om na de pauze elf andere spelers in te brengen”, verklapte de Spanjaard. “Ik wil zoveel mogelijk spelers aan het werk zien.”

“Nu het seizoen voorbij is, kan iedere speler zich volledig op de nationale ploeg richten. Dat was in maart anders. Én sommige jongens hebben al vakantie gehad, dus het is misschien geen goed idee om hen meteen negentig minuten te laten spelen”, besloot Martinez.

Redactie

België \\ Tsjechië
 
 
Reacties.