Van Holsbeeck over het 'sentiment' dat de doorslag gaf in de comeback van Kums: "Een Anderlecht-boy die langs de grote poort terugkeert"

02 juni 2017 17:17

Met Sven Kums haalde RSC Anderlecht een kind van het huis terug naar het Park. Zowel bij de middenvelder als het paars-witte bestuur speelde het sentimentele aspect een cruciale rol in deze vroege zomertransfer.

"De transfer van Sven Kums is er een die mij meer plezier doet dan andere gerealiseerde deals in mijn carrière", opende manager Herman Van Holsbeeck de persvoorstelling van de nieuwste Anderlecht-aanwinst.

"Van in het begin voelde ik dat er een bepaald sentiment was bij de voorzitter om hem terug te halen. Sentiment dat steeds meer ontbreekt in het voetbal. Overal waar ik kwam, hoorde ik enthousiaste stemmen over de komst van Sven Kums. Een Anderlecht-boy die terugkeert langs de grote poort."

Een speler uit de jeugdopleiding moest destijds al een ongelofelijke zijn om door te breken bij Anderlecht - Herman Van Holsbeeck

De 29-jarige Kums begon zijn reeks uitleenbeurten in 2007. Maar Van Holsbeeck bleef de Dilbeekse ket van nabij volgen. "Destijds was de afstand tussen de bestuurskamer in het stadion en het oefencomplex in Neerpede te groot. Een speler uit de jeugdopleiding moest al een ongelofelijke zijn om door te breken bij Anderlecht."

"Maar ik heb altijd een speciale affiniteit voor Sven gehad. Hij heeft een fantastische mentaliteit, en op eender welke positie waar hij speelde, behoorde hij tot de betere spelers. Ik ben zijn carrière van nabij blijven volgen. Voor ons is het een eer dat Sven na zijn afgelegde parcours voor Anderlecht heeft gekozen."

Diederik Geypen

Serie A \\ Anderlecht \\ Udinese
 
 
Reacties.