Verloren zoon Kums is terug: "Ik ben heel blij om terug te zijn bij Anderlecht"

02 juni 2017 16:20

De verloren zoon is terug van weggeweest. RSC Anderlecht contracteerde gewezen jeugdspeler Sven Kums (29). Zelf is de Brusselaar uiteraard gelukkig met zijn overstap naar het oude nest.

“Toen ik de kans kreeg om naar Anderlecht te komen, heb ik niet lang getwijfeld", vertelde een gelukkige Kums aan de verzamelde pers. "Ik was 6 jaar oud toen ik hier begon te voetballen en ben nu 29. Voor mij is de cirkel rond."

Carrière afsluiten bij Anderlecht?

"Ik ben heel erg blij om terug te zijn. Of ik van plan ben om mijn carrière hier af te sluiten? In het voetbal weet je het natuurlijk nooit, maar het zou best kunnen, ja", ging de middenvelder, die zijn krabbel onder een contract van vijf jaar zette, verder.

Aan revanche denkt Kums niet. Dat hij destijds werd doorgestuurd bij Anderlecht, kon hij doorheen de jaren een plaats geven. “Jullie herinneren zich allemaal de foto’s met mijn lange haren, hé? Ik moest op dat moment nog kilo’s bijwinnen en dat heb ik uiteindelijk ook gedaan.”

"Ik kon destijds niet concurreren met Zetterberg, Baseggio en Biglia" - Sven Kums

“Toen ik hier vertrok stond ik niet op hetzelfde niveau als andere jongens in mijn ploeg. Ik kon ook niet concurreren met spelers zoals Zetterberg, Baseggio en Biglia. Ik heb nooit over revanche op Anderlecht gesproken en zal dat nu dan ook niet doen.”

Redactie

Serie A \\ Anderlecht \\ Udinese
 
 
Reacties.