Van Holsbeeck staat voor een zomer die dag en nacht verschilt met die van vorig jaar: "Ik zag de bomen door het bos niet meer, het was a hell of a job "

04 juni 2017 12:44

Het kan verkeren voor RSC Anderlecht. Vorige zomer hielden de Brusselaars noodgedwongen een grote kuis in de kern en kwam er een nieuwe trainer. Exact een jaar later werden al snel twee belangrijke deals met succes afgerond.

Youri Tielemans verhuisde vorige week naar AS Monaco, Sven Kums tekende vrijdag een vijfjarig contract bij Anderlecht. Voor algemeen manager Herman Van Holsbeeck is dit aangenaam werken deze zomer.

"Er is geen enkele vergelijking mogelijk met vorig seizoen", blikt Van Holsbeeck nog even terug. "De zomer van vorig jaar begon al hectisch toen we naast de titel grepen. Op een gegeven moment zagen we de bomen door het bos niet meer."

Dertien spelers vertrokken, negen jongens kwamen, mét een nieuwe hoofdcoach en technische staf - Herman Van Holsbeeck

"Ik had a hell of a job. Dertien spelers vertrokken, negen jongens kwamen, mét een nieuwe hoofdcoach en technische staf. Bovendien moesten we eind juli al aan de bak in de voorrondes van de Champions League. Nu hebben we meer tijd om de kern nog sterker te maken dan afgelopen seizoen", besluit Van Holsbeeck.

Herman Van Holsbeeck kan rustig de tijd nemen in de transferdossiers

Bart Vandenbussche

Serie A \\ Anderlecht \\ Udinese
 
 
Reacties.