Is de hype rond de Rode Duivels over? Amper halfvol stadion maandag, wat een contrast met die befaamde België-Nederland uit 2012

04 juni 2017 17:04

De Rode Duivels zullen maandag allesbehalve in een vol Koning Boudewijnstadion aantreden. Tot dusver gingen slechts 25.000 kaartjes voor de partij tegen Tsjechië over de toonbank. Een bijzonder laag aantal dat we niet meer gewoon zijn.

Een 20.000-tal plaatsen die leeg zullen blijven, dat was al van voor het WK 2014 geleden. Richting de mundial volgde een heuse hype rond de Rode Duivels. Zowel kwalificatiematchen als vriendenduels werden voor een vol huis afgewerkt. De oefengalop tegen Nederland (4-2) uit 2012 zit nog vers in ieders geheugen.

Na de kwartfinale op het WK slinkte de aandacht. De kwalificatiewedstrijden voor EURO 2016 geraakten nog wel uitverkocht, maar de vriendschappelijke afspraken kregen de fans niet altijd meer warm. Toen ook het EK niet naar behoren verliep, daalde de interesse opnieuw.

Tal van oorzaken

Tegen Tsjechië wacht jammer genoeg weer een magere opkomst, door tal van oorzaken haalt La Dernière Heure aan. De match die op maandag plaatsvindt, de examens die voor de deur staan, de twee gelijke spelen in de jongste interlands en de bekoelde relatie tussen Duivels en fans doen het toeschouwersaantal geen deugd.

Redactie

België \\ Nederland \\ Tsjechië
 
 
Reacties.