Enige Tsjech met Belgische 'link' goed voorbereid: "België heeft één van de beste teams ter wereld, maar..."

04 juni 2017 20:05

In de Tsjechische selectie die maandag België bekampt, is er ook één speler uit de Belgische Jupiler Pro League. Genk-verdediger Jakub Brabec komt enkele bekende gezichten tegen, al krijgt hij enkele grote namen als rechtstreekse tegenstander.

Brabec mag maandagavond wellicht rekenen op een basisplek bij de Tsjechen. Maar hij zal het als verdediger wellicht tegen enkele Belgische toppers moeten opnemen. "Lukaku, Mertens, Hazard, dat zijn allemaal topaanvallers", zei de Genk-speler op de persconferentie van zondag.

"Het wordt echt een uitdaging om tegen hen te spelen, ze hebben allemaal hun eigen sterke punten. We hebben echter heel wat wedstrijden van hen bekeken en zijn goed voorbereid. België heeft één van de beste teams ter wereld, maar we zijn gemotiveerd en willen het hen moeilijk maken. We baseren ons op videobeelden van ploegen die België al geklopt hebben", klinkt het in HLN.

Tielemans

Slechts drie Rode Duivels speelden afgelopen seizoen in België. "Vooral Tielemans ken ik goed, want ik heb met de nationale beloften ook al tegen hem gespeeld. Dit seizoen had hij een belangrijk aandeel in de titel van Anderlecht. Ik wens hem succes bij AS Monaco en het wordt leuk om hem morgen terug te zien", besluit Brabec.

Redactie

België \\ Tsjechië
 
 
Reacties.