Benteke wil misverstanden uit de wereld helpen: "Dat moeten we voor de fans doen"

05 juni 2017 15:55

Op de fandag van de Rode Duivels (bijna) enkel positieve geluiden over hun fanions. En toch is het niet allemaal peis en vree. "Er zijn de voorbije maanden wat misverstanden geweest", gaf ook Christian Benteke toe.

België - Tsjechië zal bijlange na niet uitverkocht zijn. Enkele dagen geleden waren er zelfs nog 20.000 tickets te verkrijgen. Toegegeven: een duel op pinkstermaandag 20.45 uur is niet meteen het beste uur, zeker niet als er ook nog examenperiode is. Maar toch: de hype lijkt een beetje over.

Ook op de fandag - we herinneren ons nog de absolute mensenzee drie jaar geleden voor de afreis naar Brazilië aan hetzelfde Koning Boudewijnstadion - was er niet zoveel volk als misschien verwacht werd. En her en der klonken de voorbije maanden negatieve klanken over de Rode Duivels en hun - volgens de fans - arrogantie.

De match tegen Griekenland is ook nog niet helemaal vergeten, de fans willen meer. "Laat ons eerst maar eens een prijs pakken en dan over premies praten", waren er enkele fans die het toch durfden opperen tijdens de fandag. Dat er zoveel te doen is over premies van 'maar 300.000 euro' bij WK-winst, stuit velen tegen de borst.

"Er waren de voorbije maanden enkele misverstanden met de fans", aldus Christian Benteke. "We komen op hen soms eens arrogant over, ook al is dat absoluut niet het geval. We moeten de banden met de fans opnieuw aanhalen, vandaar ook de fandag. We moeten ze plezier geven, ook met een goede wedstrijd tegen Tsjechië. We zullen doen wat we moeten doen."

Aernout Van Lindt

België \\ Tsjechië
 
 
Reacties.