Fellaini kopte het winnende doelpunt tegen de netten: "Niet voor niets dat Mourinho hem bleef verdedigen bij Man Utd"

05 juni 2017 23:02

De Rode Duivels boekten maandagavond een zuinige zege tegen Tsjechië, al was het natuurlijk maar een oefenwedstrijd. Batshuayi opende de score, maar het was Marouane Fellaini die het winnende doelpunt binnenkopte. Geen toeval, vonden de analisten van Sporza.

Karl Vannnieuwkerke, Geert De Vlieger en Imke Courtois zorgden voor de nodige analyses aan de zijlijn in het Koning Boudewijnstadion. Daar zagen zij ook hoe Fellaini de Rode Duivels naar een overwinning kopte.

"De waarde van Fellaini is niet te onderschatten

"Het is niet voor niets dat Mourinho hem bleef verdedigen bij Manchester United. Hij heeft er zelfs mee voor gezorgd dat ze de Europa League wonnen," vond Geert De Vlieger op Eén. Imke Courtois weet dat het er niet altijd even mooi uitziet, maar dat hij er wel altijd staat. "Fellaini is een atypische speler, je hebt er zo maar één in het team. De fans zien liever iemand als Hazard of Mertens, terwijl Fellaini nogal houterig is maar wel héél efficiënt. Het is duidelijk dat hij met zijn kwaliteiten een plaats heeft bij United," besloot de Red Flame.

Niet zomaar een oefenmatch

Of dit een belangrijke overwinning was? "Ik denk het wel. Zeker na twee gelijkspelen was dit nodig," zei Courtois en De Vlieger ondersteunde dat. "Het is ook logisch dat ze winnen. Als je alle kansen optelt, is dit zeker verdiend. Het was geslaagd."

Redactie

België \\ Tsjechië
 
 
Reacties.